Voorkom brandstofdiefstal; Oplossingen
Gepubliceerd op 09 september, 2019
Diefstal van brandstof is voor transportbedrijven een groot en kostbaar probleem. In veel gevallen kan op eenvoudige en betaalbare manier brandstofdiefstal voorkomen worden door toepassing van één van onze brandstof beveiligingsproducten. Een greep uit ons assortiment:
Anti-diefstal korf:
Een veelgebruikte manier van brandstofbeveiliging is het monteren van een anti-diefstal korf in de originele vulopening van de tank. Het gebruik van een anti-diefstal korf heeft naast het verlagen van het risico op diefstal van brandstof nog meer voordelen. De korf voorkomt ook het morsen van diesel en het overvullen van de tank.
SB Components heeft de anti-diefstalkorven van Tiss en Skydd in haar assortiment. De Tiss-Tanksafe® is een aluminium korf en kan zodoende ook worden geïntegreerd in ons tankontwerp. Onderstaand een foto van een Tiss anti-diefstal korf die in één van onze brandstoftanks is gelast.
Een andere veelgebruikte brandstofbeveiliger is de Skydd anti-diefstal korf. Deze beveiliger wordt met one-way schroeven of popnagels in de vulopening van een brandstoftank gemonteerd en is uitgevoerd met een terugslagbuis.
De Skydd is leverbaar in een rechte variant en in een variant onder een hoek. Bij de Skydd onder een hoek gaat het brandstofpistool in horizontale positie in de vulopening, handig bij hoge brandstoftanks of bij tanks waar er niet veel ruimte is voor het vulpistool.
Anti-diefstal klep:
Als alternatief voor het beveiligen van de vulopening kan een stalen klep over de vulopening worden aangebracht, zodat brandstofdieven geen toegang hebben tot de tankdop en vulopening. Op onderstaande foto een voorbeeld van een anti-diefstal klep geplaatst over de vulopening van een brandstoftank.
Vlotter beveiliging:
Het beveiligen van de vulopening is een eerste stap, maar wat te doen met de vlotteropening? Een veel toegepaste oplossing is het wegwerken van de vlotter en vlotteropening onder een aluminium tranenplaat.
In het ontwerp van de tank wordt de vlotteropening verlaagd (als het ware verzonken in de tank), zodat de vlotter niet meer boven de tank uitkomt. Na het plaatsen van de vlotter in de tank kan de op maat gemaakte aluminium tranenplaat over de verlaagde vlotter geplaatst worden. De tranenplaat wordt geklemd tussen de tank en tankbanden waarmee de brandstoftank in de steunen hangt en de vlotter is niet meer zichtbaar, zie onderstaande foto.